Otium Bar & Restaurant

Het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, gevestigd in Schiphol-Rijk (nederzetting naast de luchthaven, vernoemd naar een verdwenen dorp), beschikt over een opmerkelijk goed restaurant. Wij knabbelen er van  olijvencake,  confiture van olijven en basilicum op weg naar onze maaltijd die start met een geroosterde langoustine. Opgediend met mousse van oester, rauwe selderij met een vleugje kaneel en sap van lavas. En een fris glas Portugese Beyra Branco (Riu Roboredo).

Gevolgd door een mooi gerecht van kippenlever en kruidnagel, met gel van snijboon, krokant van banaan en rasp van ganzenlever. In het glas nu: Morillon Blanc (Jeff Carrell). En lauwwarme gerookte paling met butterscotch van pompoen en popcorn van maïs en amandelen. Mooi! Australische Langmeil viognier (Great White Hope) geeft er een extra fris accent aan. 

Longhaas vormt het pièce. Mals gegaard, geserveerd met gebakken schorseneren, gemarineerde bietjes en jus van cantharellen. In het glas: Langhe Brico Enrichetta (Cantina Pelassa). Uitstekend allemaal. Tot slot structuren van mango bij een memorabel glas Pacherenc du Vic-Bilh (Cave de Plaimont): vol, zachtzoet en aromatisch.  

Otium is een geweldig adresje in de buurt van onze nationale luchthaven

 

Otium Bar & Restaurant
Boeing Avenue 2
1119 PB Schiphol-Rijk
020-655 3232
www.otium-restaurant.com
Dagelijks geopend.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Merlet

Volgende
Volgende

Valk Hotel Schiphol A4