PUUR ZEE Restaurant

Imko Binnerts (chef-kok) en Cathy Moerdijk (sommelier) zijn de patrons van restaurant Puur Zee in Wijk aan Zee. Het prachtige pand werd in 1885 in chaletstijl aan de duinvoet gebouwd en sinds 2016 bestaat het uit een hotel, een bar en het genoemde visrestaurant. Imko Binnerts is een gelouterde kok met het bereiden van visgerechten als specialisme.

Wij proeven een gerecht van tarbot en paling met een garnituur van tonijn, haricots verts, aardappel, knolselderij, lavas, appel en kerrie. Naast coquille met aardpeer, artisjok, morielje en artisjoksaus. Mooie entrees. We volgen het advies van Cathy en drinken er goudgele, naar abrikoos ruikende Vermentino di Sardegna bij (Gabriele Palmas). Mooi.

Rogvleugel is het hoofdgerecht. Perfect gegaard en geserveerd met bloemkool, romanesco, ravigotte van bruine boter, ansjovis en pommes dauphines. In het glas nu Siciliaans rood: Castellucciomiano (Valledolmo) van syrahdruiven. Onvermoed mooie combinatie.

Tot slot goed gerijpte kazen met een glas 10 jaar oude madera, naast een zoete combinatie van bloedsinaasappel, melkchocolade, kokos en kardemom. Met een glaasje Brachetto uit Piemonte.

Uitstekende zaak.

 

PUUR ZEE Restaurant
Van Ogtropweg 2
1949 BA Wijk aan Zee
0251-374 304
www.puurzee.nl
@puurzee
Ma-do-woe. gesloten, rest van de week diner, zo. ook lunch.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Showw

Volgende
Volgende

Restaurant Merlet