Restaurant Het Kerkje
Luc van der Vegt (chef-kok) en echtgenote Monique Bos (gastvrouw) zijn de patrons van dit in het voormalige hervormde kerkje van Andijk gevestigde restaurant achter de hoge IJsselmeerdijk. Een uit Rijnsteentjes opgetrokken pittoresk godshuisje uit 1667 met nu een warme horeca-inrichting die de sporen van weleer respecteert (muurankers, dakruiter met uurwerk, hoge boogvensters).
Zeebaars proeven we, aangemaakt met citrus, karnemelk, huacatay-olie, yoghurt, gezouten citroen, mierikswortel en kroepoek. Een fris-zilte en vooral smakelijke opening. Ondersteund door glaasjes houtgerijpte chardonnay uit de Pays d’Oc (Dupont-Fahn). Gevolgd door een verrassende vegaschotel: ‘steak’ van knolselderij met ui, zwarte knoflook, misoboter en krokante aardappel. Ook applaus is er voor de geroosterde Noordzeepoon met krokant buikspek, sereh, schaaldierenjus, pompoencrème en gember (en een vleugje drop). We drinken er donkerrode wijn bij uit de Languedoc: Le Haut du Causse (Chateau Daurion) van syrah- en grenachedruiven. Mooie match. De hoofdschotel is boerderij-eend, uitstekend gegaard en opgediend met een garnituur van gerookte bospeen, krokante ui, rode biet, zoethout en laurier. Mooi! Een plateau kaasjes met garnituur vormt de afsluiting van ons West-Friese diner.
Sympathieke zaak.
Restaurant Het Kerkje
Buurtje 4
1619 JR Andijk
0228-527 334
www.hetkerkje.nl
@restauranthetkerkje
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.