Restaurant HAVN

Aan de haven van Hoorn, op de plek Lucas Rive zijn gelijknamige restaurant had, heeft zich HAVN gevestigd, de nieuwe zaak van Robin Blaauw (neef van). Hij leerde het vak als souschef bij Ron Gastrobar in Amsterdam en bij een hotel in Spanje. Zijn keuken is internationaal en presenteert (betaalbare) gerechten van tussengerecht-formaat.

Ons inspectietrio tast na het welkomsthapje van ossenworst met eendenlever meteen toe: beef tataki met kokos, papaja, koolrabi en ponzu (prima), langoustine met ajo blanco, witte druif, wilde rijst en amandel (lekker), en steak tartaar met Amsterdams zuur, brioche en  waterkers (mooi). Glaasjes frisse Mâcon uit de  Bourgogne geven extra accent.   

Vrolijk worden we van de wagyu-gehaktbal. Het exclusiefste vlees uit de restaurantkeuken vermalen tot het simpelste gerecht uit de huishoudkeuken? Valt mee: met foie gras, aardpeer en mosterd erbij is ‘t een verrassing qua smaak én textuur. Ook livarvarken bevalt: het vlees is uitstekend gegaard en komt met doperwten, zwoerd en szechuanpeper. Tot slot rabarber met bloedsinaasappel, kardemom, mascarpone en vanille.

Een sympathiek adres.

 

Restaurant HAVN
Oude Doelenkade 7
1621 BH Hoorn
0229- 213 362
www.restauranthavn.nl
@restauranthavn
Woe. t/m vrij. Geopend vanaf 18:00 uur, za. en zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Hendrickje Stoffels

Volgende
Volgende

Dudockx Bar & Kitchen