Restaurant De Goede Gooier
Onder het rieten dak van het restaurant De Goede Gooier in Blaricum ontvangen Fabrice Patay en Claudia Gräser en hun teams gasten uit het hele land die van de locatie aan de Blaricummerheide en van een klassieke Franse keuken houden.
Wat wijn betreft pakken we ’t meteen goed aan: Pouilly-Fuissé (domaine Corsin) die naar boter en vanille smaakt. Bij schotels zwaardvis en eend. De visfilet geroosterd en geserveerd met venkel, avocado, rivierkreeftstaartjes en harissa-vinaigrette. En eendenlever gebakken en opgediend met gekaramelliseerde appel en Calvadossaus. Klassieke schoonheden!
Er is ook een tussengerecht dat we niet willen missen: bisque van kreeft met krab plus crème fraîche en een kaasstengel. Warm, zilt, romig en heerlijk.
Als pièces kiezen we vlees. Gebraden eendenborst met zacht gegaarde wortel, tuinkers, paddenstoelen en saus van abrikoos. Naast Ibérico rugfilet met pata negra, krokante aardappel, koolrabi en saus van gerookt spek. Ook al zo lekker. We drinken er Argentijns rood bij: Malbec gran reservado (Fabre Montmayou) uit de Mendozastreek. Mooi. Tot slot traditionele crème brûlée, op smaak gemaakt met Madagascar-vanille en karamel-zeezout roomijs.
Restaurant De Goede Gooier
Crailoseweg 151
1261 AA Blaricum
035-691 9304
www.dedegooier.nl
@restaurantdegoedegooier
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur, zo. vanaf 11:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.