Landgoed Duin & Kruidberg

Chef-kok Leo Gerhard en F&B-manager Anil Palé zijn de schouders waarop het nieuwe Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord rust. De schitterende villa in neo-Hollandse Renaissancestijl met gebogen trapgevels, vakjesgeruite vensters, terrassen en geometrische buxusperken is mede dankzij beide horecaveteranen weer de gastronomische ontmoetingsplaats van vroeger geworden. Er vond een restyling plaats, en de keuken scoort als betrouwbare Frans-klassieke smaakfabriek met oosterse accentjes.

Wij passeerden de oprijlaan en de centrale hal met de tapijten, de schouwen, het trappenhuis, de schilderijen, het houtsnijwerk, de lambriseringen en de betimmerde en ingelegde (balken)plafonds en vinden een plekje in de chique, klassiek-romantische eetzaal.

Bij glazen frisse Griekse Savatiano (Papagiannakos) proeven we kabeljauw met tandoori, komkommer, pulpo, yoghurt en koriander. Mooi licht en zacht, en heel goed combinerend met die Griekse wijn. Ook al zo mooi is roodbaars met gamba, zwarte rijst en groene curry, daarna.

Het hoofdgerecht is een plaatje: mals hertvlees met pastinaak, kweepeer en steranijs. Met een uitstekend glas rood erbij. Er wordt hier uitstekend gekookt, dat is duidelijk. Tot slot passievrucht met 5 spices, hazelnoot en miso-ijs.

Heerlijke plek.

 

Landgoed Duin & Kruidberg
Duin- en Kruidbergerweg 89
2071 LE Santpoort-Noord
023-512 1800
www.duin-kruidberg.nl
@landgoedduinenkruidberg
Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Parkeerplaats. Menu’s en à la carte

 

Vorige
Vorige

Grand Café Restaurant De Ooievaar

Volgende
Volgende

Restaurant de Bokkedoorns