Restaurant BOSQ
Robin (patron-cuisinier) en Marlies Koenen (patron-gastvrouw) van restaurant Bosq in Den Hoorn, verbouwden het ouderlijke hotel en presenteren nu een keuken die de bekende toeristenmenu’s overstijgt.
Marlies schenkt Portugese Calçada (vinho verde) terwijl Robin een multi-voorgerecht serveert: loempiaatjes van lamsvlees met honing en witte kool; Italiaanse roze kaas; plakjes pata negra bellota. En scheermessen van het wad, gebakken en in de schelp teruggelegd met hangop van harissa en blokjes avocado. Heerlijk!
Langoustine komt in twee versies: rauw, met de hand versneden tot tartaar, en krokant, gebakken in tempura. Opgediend met passievruchtvinaigrette, vadouvanmayonaise en mango. In het glas: frisse Baskische txakoli. Gevolgd door Californische chardonnay (Painter Bridge) bij onder de lamp gegaarde heilbot met gepocheerde kwarteleitjes, smeltende lardo van Livarvarken en getrancheerde asperges. Er wordt aan tafel hete bouillon overheen geschonken van pata negra en aardappel.
Lamsbout, daarna, is op lage temperatuur gegaard en geroosterd. Supermals geserveerd met morieljesjus en crème van paprika en knolselderij. In het glas: donkerrode Ribera del Duero. Tot slot ijs van witte chocolade, geitenyoghurt, gepocheerde rabarber met frambozensaus. Uitstekend restaurant.
Restaurant BOSQ
Bakkenweg 16
1797 RJ Den Hoorn
0222-315 541
www.bosq.nl
@bosq-thespirited_restaurant
Ma. en di. gesloten, daarna dagelijks diner, za. ook lunch.
Parkeerruimte.
Alleen à la carte.