l’Auberge Damhotel Edam
Middenin het oude centrum, vlakbij het statige raadhuis, ligt l’Auberge Damhotel Edam. In de voormalige herberg kun je slapen, eten doe je in ‘Auberge’, het restaurant met zijn oude houten vloer, klassieke ornamenten en de prachtige open haard.
Ons proefdrietal kiest steak tartaar met komkommer, soja en krokante oester in tempura, naast ceviche van zeebaars met verschillende bietstructuren, geitenkaascrème en citrusgel. En tonijntataki met dashibouillon, basilicum, salade Niçoise en beurre blanc. Zozo! Petje af voor deze keuken. Mooie smaken. Bij een mooi glas pinot gris uit de Elzas.
Zeeduivel met groene curry, pandanrijst en groene asperge is het eerste hoofdgerecht. De vlezige visfilet is goed en smakelijk bereid, net als de gebakken kalfsentrecote op het andere bord: sappig en met veel beet. Bij bloemkoolzalf, bimi, kalfswang, aceto-ui, piccalilly en saus met Zaanse mosterd. Voor de tevreden nummer drie is de polderhoen met gnocchi, saus van morieljes, bundelzwam, hazelnoot en spinazie. Smakelijke pièces, bij even smakelijk glazen chardonnay uit Califonië: veel hout, veel vanille (en veel alcohol). Tot slot panna cotta van groene appel, karnemelk en citroen.
Gaat prima zo, in Edam
l’Auberge Damhotel Edam
Keizersgracht 1
1135 AZ Edam
0299-371 766
www.damhotel.nl
@damhoteledam
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Keuzemenu’s.