Valk Hotel Schiphol A4
Al een kwart eeuw langs de A4, bij Schiphol, in het hart van de Haarlemmermeerpolder. Opvallend uit de auto (en uit de lucht). Verbonden met het parkeerterrein aan de andere kant, via het Brugrestaurant over de snelweg die op die plek uit tien banen bestaat.
Op het koele binnenterras proeven wij amuses als Ibericoham, IJsselmeerpaling, shasimi van tonijn en zalm. En daarna in de enorme eetzaal een menu dat begint met fruits de mer. Kreeft, king crab, oesters en mosselen op ijs, met mayonaise, cocktailsaus, Japanse mayonaise, rodewijnvinaigrette en stokbrood. Heerlijk. Bij een prachtig glas Rueda van Belondrade y Lurton: goudgele wijn van verdejodruiven, tien maanden gerijpt op Frans eiken, fris, complex en rond.
Hoofdgerecht: Noord-Amerikaanse entrecote, in z’n geheel gegaard – eerst gegrild en daarna op lage temperatuur de oven in – en aan tafel getrancheerd tot sappige, malse, hartige plakken rundvlees, mooi begeleid door een garnituur van aardappel en groentes. Met rodewijnsaus en klassieke pepersaus. In het glas: dieprode Amarone van Corteforte. Afgerond met een dessert van sinaasappel, bramen, frambozen, aardbeien en blauwe bessen en sorbetijs van limoncello.
Een feestmaal.
Valk Hotel Schiphol A4
Rijksweg A 4 nr. 3
2132 MA Hoofddorp-Schiphol
0252-675 335
www.hotelschiphol.nl
Dagelijks geopend.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte