NAZKA
Chef-kok Koosh Kothari van Peruviaanse restaurant Nazka werd geboren in India, groeide op in Lima en werkte in internationale keukens. Smaken van beide landen kleuren zijn receptuur. Raul Lansink groeide op in Venezuela maar herinnert zich de keuken van zijn Peruviaanse grootmoeder. In Amsterdam stichtte hij, met chef Koosh en na een reclame-loopbaan, restaurant Nazka. Samen met restaurantmanager Helena presenteren zij authentieke én moderne schotels met veel groen, in een Latijns-Amerikaans sfeer met oosterse accenten.
Wij drinken Zuid-Franse Jurançon van petit en gros manseng (Montesquiou) bij smakelijke ceviche de la semana (dagvangst kabeljauw, op smaak gebracht met leche de tigre en een pittig garnituur). En samon tiradito, oftewel in sinaasappel gemarineerde zalm met gekonfijte ui, leche de tigre en quinoa. Mooie voorgerechten.
Ook de hoofdschotels bevallen. Berenjenas glaseadas is een vega-gerecht van aubergine met misoyaki (marinade van sake en mirin), gerookte yoghurt en radish criolla (Peruviaanse saus). En voor de reisgenoot is de chef’s steak van Japanse A5 wagyu-staartstuk. Heerlijk vlees, voorbeeldig begeleid door een donkerrode Spaanse Calatayud (Honoro Vera) van louter garnachadruiven.
Een ontdekking.
NAZKA
Van Ostadestraat 352-354
1073 TZ Amsterdam
020-223 4901
www.nazka.nu
@nazka_amsterdam
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.
Foto’s: Marjorie Romeijn