Grand Café Restaurant De Ooievaar
De Ooievaar is verdwenen uit Warmenhuizen. Eigenaren Silvia en Maarten Pronk runnen hun Grand Café Restaurant nu in Boutique Hotel Marktstad in Schagen. Hun keuken is Frans georiënteerd met de nadruk op het gebruik van lokale producten. Zoals de ham van de ambachtelijke slager uit de buurt, die we proeven bij de amuse van meloen-shake met tarwegras en citroen. Een smakelijke binnenkomer.
Als voorgerecht is er salade van groene asperge en meiraap, rauw aangemaakt met vinaigrette en opgediend met makreel die twee etmalen koud is gerookt. Stellendamse garnalen erbij en crème van albacore-tonijn. Lekker zilt, fris en groen, met veel bite en smaak. Er wordt een elegant glas viognier bij geschonken (Château de Sérame).
Gevolgd door haas, zwezerik en sukade van kalf. Respectievelijk rosé gebraden in boter, op lage temperatuur gegaard in de oven, en gevacumeerd en afgelakt met kalfsjus.Asperges erbij, doperwten, tuinboontjes en truffeljus. Mooi allemaal. In het glas: dieprode Le Roc Blanc uit de Languedoc. Het dessert: hangop van een naburige bioboerderij met rabarber, aardbei, vanilleparfait, sorbet van grapefruit en vergeetmenietjes als decoratie.
Grand Café Restaurant De Ooievaar
Markt 22
1741 BS Schagen
0224-230 300
www.restaurantdeooievaar.nl
@restaurantdeooievaar
Ma. t/m zo. geopend, lunch op aanvraag.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte