Op Oost - restaurant het Kook Atelier

In Oosterend, aan de Waddenzee-kant van Texel, ligt Kook Atelier van Joram Timmerman en Valerie Jongeneel. Heropend na een ingrijpende verbouwing die een nieuw restaurant én een fruitboomgaard opleverde. De Nordic & Botanical Cuisine staat hier centraal, er wordt gebruik gemaakt van wildpluk, van zilte kruiden en groenten van een ‘eigen boer’, van vlees en zuivel uit de buurt. En van vis, schelp- en schaaldieren van het Texelse Wad.

Indrukwekkend is de creativiteit van de keuken. Gepekelde zeebaars met crème van kabeljauwlever en peterselievinaigrette. Scheermessen op gebrande bosui en kruisbes. Polderhoen met asperge, sjalot, meloes-uitjes en raapstelen . . . het gaat maar door. Gastvrouw-sommelier Shari Schuurman schenkt er Zeeuwse rivaner bij (De Kleine Schorre).

Kabeljauwrollade komt dan met gefermenteerde prei, kaviaar, bieslookolie, veldzuring en beurre blanc. En octopus van de barbecue, en langoustine met amandelmelk, daslook, gepekelde komkommer en zilte plantjes. Gepocheerde heilbot met aardappelmousseline, gefermenteerde prei, kappertjes en gerookte haringkuit. En een glas sherry. Mooi! En ribeye met polenta-frietjes, bearnaise en knolselderij met een glas Hongaars rood.

Een feest van verfijndesmaken, texturen en bereidingen.

 

Op Oost - restaurant het Kook Atelier
Oost 76
1794 GN Oosterend
0222-729 088
www.opoost.nl
@opoosttexel
Vanaf Pasen alle dagen geopend, seizoenopeningen zie website.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

𝐒𝐀𝗔𝗠 restaurant

Volgende
Volgende

SEAson Arsenaal