Vista

Patron-cuisinier Henrie en zijn (gast)vrouw Ingrid van der Heijden scoren met hun restaurant Vista, even buiten de vestingwallen van Willemstad, pal aan het Hollandsch Diep en met een terras dat uitkijkt over jachthavens en de Haringvlietbrug.

Ons menu begint met een meringue van dashi met gefermenteerde tonijn, een bitterbal met gevogelte, en zalm met mossel, selderij en snijboonschuim. Prachtige smaken. Gevolgd door gemarineerde hamachi met geroosterde inktvisjes, dille en ingelegde radijs en komkommer: verrukkelijke frisheid. Net als de salade van krab met basilicumcrème, avocado, appel en gebakken langoustine in draadjesdeeg. Bij een glas rijpe Zuid-Afrikaanse chenin blanc (Mason Road).

Steak tartaar, daarna, is smeuïg gemaakt met eidooier, sojasaus en Thaise vinaigrette en afgewerkt met limoenblad, paksoi en gefrituurde schorseneer. Eén en al subtiele smaken en texturen, net als kwartelfilet op het andere bord. Botermals, in eigen jus, met asperges, eendenlever, truffel en hazelnoot. Hoofdgerecht: rosé gegaarde ossenhaas met tijmjus, hacheevlees, doperwt, cantharel en gefrituurde lotusbloem. En een mooie Australische rode wijn (Riedl, Rolf Binder). Afgesloten met bloedsinaasappel met kaffir en dulce de leche.

Topzaak!

 

Vista
Havenhoofd 2
4797 SR Willemstad
0168- 852 212
www.vistawillemstad.nl
@vistawillemstad
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner
Parkeerplaats
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Kruiden & Jasmijn

Volgende
Volgende

De Treeswijkhoeve