Restaurant Kruiden & Jasmijn
Op de plek waar de Andelse Maas zich met de Waal verenigt tot Boven-Merwede, ligt slot Loevestein op het westelijkste punt van de Bommelerwaard. Recht daar tegenover doet het vestingstadje Woudrichem al eeuwen zijn schoonheidsslaapje. In het officiershuis van het gerestaureerde Kruihuis verschanst zich daar al 20 jaar Kruiden & Jasmijn van chef-kok Patrick de Rade. Een prachtig restaurant met veel kunst, open haard en een beeldentuin.
We drinken een prima huiswijn van chardonnay en viognier (Mas de Mas, Languedoc) bij gebakken Biesboschsnoekbaars die laag voor laag in een hulsje van serranoham tot een terrine is opgebouwd met pomodoriplakjes en kruiden . . . En daar een plak van met bleekselderij, mosterddressing, sabayon en rucolapesto. Zacht en beet, hartig en fris. Lekker!
Gevolgd door lasagne met gegrilde kalfsentrecote, flageolets, witte bonen en courgette. En kalfsjus. Op het andere bord: kwartelborst, gevuld met kip, paddenstoelen, room en ei. Linzen erbij met peterselie en een truffel-balsamicosausje. In het glas: robijnrode Re Teodorico van amaronedruiven uit de Venetostreek. En tot slot mooie streekkaasjes.
Leuke zaak.
Restaurant Kruiden & Jasmijn
Kerkstraat 43
4285 BA Woudrichem
0183-310 242
www.kruidenenjasmijn.com
@kruidenenjasmijn
Di. en woe. gesloten, rest van de week open vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren.
Menu’s.
Foto’s: Chris Poldervaart