Van der Valk Hotel Eindhoven-Best
De jonge Daimy van der Valk is de directeur van het prachtig nieuwe Valkhotel Eindhoven-Best, een opvallend designpaleis aan de A2, met circa 200 kamers en suites, 24 vergaderzalen, sauna’s, zwembad, skybar en een Brabantse kroeg. En een ontwapenende styling, naast (zeker op de twaalfde etage) een breed uitzicht over de bossen van de Brabantse Kempen.
In het strak moderne restaurant kun je kiezen voor een klassieke carpaccio met parmezaan, truffelmayonaise, rucola en pijnboompitten, of een Hollandse garnalencocktail met romaine sla, citroen en ei. En een steak tartaar van rauw rundvlees met croutons en paddenstoelencrème.
Wij proeven een klassiek bladerdeegpasteitje met paddenstoelenragout en truffel waarbij een smakelijke Provence rosé (domaine de la Clapiere) wordt geschonken, gemaakt van de druiven cabernet sauvignon, carignan, merlot en syrah. Uiteraard heeft zo’n Valk-restaurant ook klassiekers als tong, schnitzel en slakken in knoflookboter op de kaart, naast een meer eigentijdse poké bowl van sushirijst, edamame bonen, zeewiersalade, wasabicrackers, zalm, mango en teriyakisaus.
Ons hoofdgerecht, hertenrugfilet, wordt geserveerd in een korst van noten en specerijen met een mooi ingekookte wildjus. Tot slot wentelteefjes met vanille-roomijs, gebakken appeltjes en pecannoten.
Van der Valk Hotel Eindhoven-Best
Eindhovenseweg -Zuid 144
5683 PX Best
040-800 0800
www.valkeindhovenbest.nl
@hoteleindhovenbest
Dagelijks geopend.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.