Restaurant ’t Spuihuis

René en Astrid Vermeulen zijn tegenwoordig behalve chef-kok en gastvrouw ook de eigenaren van het historische pand waarin zich restaurant ’t Spuihuis bevindt. Vermeulen is selfmade kok met een uitstekend gevoel voor smaken. Dat heeft hem, en zijn zaak, tot toppers gemaakt.

Wij proeven gemarineerde tonijn en geroosterde coquilles met yuzu, komkommer en mayonaise van Zeeuwse oesters. Fris en zilt, goeie ‘bite’, mooie smaken. Zeker ook met het glas Roucaillat, biologische wijn uit de Languedoc, van roussanne, rolle en witte grenache.

Tarbot, daarna, is zacht gegaard en op ’t laatst gesmoord in truffelboter. Wat een smaak! Er zijn champignons en een snijboontje bij, plus zwarte truffel. En aardappel gekookt in Oosterscheldewater, geparfumeerd met truffelolie en truffelboter. Verrukkelijk.

Het pièce: lam. Smeltend zachte koteletjes en stoverij van de nek met rendang-specerijen. Op risotto met zwarte knoflook en oregano, en crème van geitenkaas. In het glas: Herdeleau, rode Loirewijn van pinot noir en gamaydruiven. Tot slot crème van drie soorten chocola met mango en passievrucht.

Klasse!

 

Restaurant ’t Spuihuis
Spui 1
4611 GX Bergen op Zoom
0164-233 196
www.spuihuis.nl
@hetspuihuis
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, vrij. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Van der Valk Hotel Eindhoven-Best

Volgende
Volgende

Restaurant Moerstede