Silva Dunes
Verrassend smakelijk en sympathiek restaurant in het hart van Drunen, ruim van binnen en met een groot buitenterras. Theo Wolters is de chef-kok en hij kookt klassiek-mediterraan met regionale producten. Zoals diverse bereidingen van bloemkool met panna cotta, couscous, en minikooltje gearomatiseerd met kruidenolie. Naast eendenborst met aardappelpuree en bramenjus. Smakelijk en betaalbaar.
Wij proeven een gerechtje van schelvis en zalm, op lage temperatuur gegaard en daarna krokant gebakken. Prima combi. En op het andere bord paddenstoelenrisotto gegratineerd met pecorino en geserveerd met gebakken cantharellen. Mooie voorgerechten, smakelijk en gul. We drinken er Chardonnay de l’Ardèche bij van Louis Latour: prachtige en betaalbare strogele bourgognewijn.
Gevolgd door nog een visje: gebakken tongschar, opgediend met aardappelsalade, knoflook, bleekselderie en gel van prei. Lekker! De witte Franse wijn past ook hier uitstekend bij. De reisgenoot smult van een klassieke tournedos Rossini met huisgemaakte ganzenleverterrine en verse truffel. In het glas parelt paarsrode pinot noir (Valmoissine), eveneens van Louis Latour: mondvullend, gul en sappig. Tot slot een simpele keuze: eigengemaakt appelgebak met slagroom. Mmm!
Silva Dunes
Aalbersestraat 3
5151 EE Drunen
www.silvadunes.nl
0416-851097
theo@silvadunes.nl
@silvadunes
Ma. En di gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeerruimte.
Terras, menu’s en ruime à la carte.