De Keizer eten & drinken

Recreatiegebied Ter Spegelt in de Brabantse Kempen is gezegend met de bijnaam ‘De Malediven van Eersel’. Dat komt mede door restaurant De Keizer, een oase tussen de andere horecagelegenheden in gigantische het groene gebied. ‘De Keizer eten & drinken’ zoals de naam officieel luidt, wordt bezocht door recreanten en bewuste uit-eters.

Zoals wij. We zitten in de hoofdruimte bij de open keuken en tataki van tonijn is ons eerste gerecht. Door witte en zwarte sesam gerold en dichtgeschroeid in olie. Daarna getrancheerd en opgediend met zoetzure bundelzwammetjes, beetgare mie en hartige wakame. Plus vinaigrette van soja en koriander en dotjes kerriemayonaise. Lekker! We drinken er naar perzik smakende Garzon bij uit Uruguay, gemaakt van albariñodruiven.

Gevolgd door gegrilde kalfsoester met gepofte aubergine en in ganzenvet gekonfijte aardappel, groene asperges, babymaïs en peultjes. Veel smaak en veel bite. In het glas: donkerrode en naar kersen smakende Catalaanse Mas Petit van cabernet sauvignon- en grenachedruiven (Parés Baltà). Tot besluit gemarineerde, geroosterde ananas bespoten met likeur van amandel en karamel, bij een garnituur van kokos.

Verrassende zaak.

 

De Keizer eten & drinken
Postelseweg 88
5521 RD Eersel
0497-750 337
www.dekeizereersel.nl
@dekeizereersel
Ma. en di gesloten, woe. t/m zo. geopend vanaf 11.00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Food Atelier Promessa

Volgende
Volgende

Silva Dunes