Restaurant Zout&Citroen
Heerlijke wijn-spijscombinaties, uitstekende bediening en stijlvolle inrichting: restaurant Zout&Citroen vond onderdak in het voormalige koetshuis van Slotje Brakestein, in het Oosterhoutse stadspark. Bram Helleman is er de uitstekende kok, zijn echtgenote Patricia de hartelijke gastvrouw.
Ons menu begint met steak tartaar, met de hand gesneden en op smaak gebracht met gepofte spelt, piccalillycrème en gerookte eidooier. En gebrande eendenlever met zeewier en enoki met een tsukemen-dressing. Op het andere bord langoustine en oester met tomaat en witte chocolade: een prachtcombinatie! En in boemboe gemarineerde en geroosterde makreel met fijngesneden korenaarasperges met jus van ponzu en visbouillon en ijs van saté, sereh en kokos. Er wordt goed combinerende Rheinhessische silvaner (Winter) bij geschonken,
Gevolgd door rode mul op serranoham met zeekraal, artisjokcrème en saus van zee-egel en knoflook, en voor de tafelgenote plakken Galloway-rund, zeer mals, met rendang, atjarcrème, zoetzure ui en aardappelkrokantjes. Pièce: runderbavette, groene asperges en mousseline met spek en geitenboter en rundjus met Laphroaig-whisky. Fantastisch!
Tot slot de zoete combinatie van tonkaboon, yoghurt, honing, ananas en vijfkruidenpoeder.
Restaurant Zout&Citroen
Ridderstraat 86
4902 AC Oosterhout
0162-450 806
www.zoutencitroen.nl
@restaurantzoutcitroen
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. en zo. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.