Restaurant De Bodega

In het centrum van Oss, veel hout en glas: een aanstekelijk doe-maar-gewoon sfeertje.

We snoepen van ambachtelijk brood met olijven, tomaat, olijfolie, aïoli en salsa. Bij aangename glazen Italiaanse pinot nero uit de Alto Adige (Franz Haas). Gevolgd door wat De Bodega meestal doet: verschillende gerechten op één houten plateau. Gul, smakelijk en Bourgondisch. Om te delen, dus prikken met z’n allen. In Ierse oesters met whisky, in gedroogde Ibericoham, en in sjalotjes met rode wijnvinaigrette en ceviche van coquille met Spaanse pepertjes en limoen. Veel bite, veel smaak.

Op het volgende plateau ligt vlees van Lakenvelder rund. ribeye met truffelmayonaise, grote zelfgemaakte bitterballen en plakjes van met mosterd en honing ingewreven rundermuis. Lekker. En nog een keer Lakenvelder: haas en lende nu, gegrild en dampend warm aangesneden door de bediening. Mals, sappig en hartig. Met chorizo en paddenstoelensaus. Plus frieten en mayo. En mooie wijn: dieprode Taurasi (Vesevo) uit het Italiaanse Campania. Kruidig en spannend. Het dessert brengt plakken zelfgemaakte pepermunt: met een hamer en een beitel worden daar stukken van geslagen.

Theatraal, geestig en smakelijk.

 

Restaurant De Bodega
Heuvel 40
5341 CW Oss
0412-450 914
www.de-bodega.nl
@debodega
Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Versaen

Volgende
Volgende

Restaurant Zout&Citroen