Restaurant Versaen
In het centrum van Ravenstein, bij Oss, vinden we restaurant Versaen (genoemd naar de slagerij die ooit in dit 16e-eeuwse pandje zat) van patron-cuisinier Hans Derks. Hij is een ‘klassieke’ kok die zorgt voor originele kwaliteitsmenu’s met seizoensgebonden ingrediënten, mooie wijnen en . . . Brabantse gezelligheid.
Uit zijn tasting-menu kiezen wij de salade van Noordzeekrab en Hollandse garnalen met kruiden en komkommervariaties. Smakelijk en licht, net als de salades van kruiden en van koolrabi bij de tartellete op het andere bord, met beukenzwammetjes en crèmes van Hollandse geitenkaas en van peterselie. Mooi begin.
Maître-sommelier Rick van Grinsven schenkt er Belgische chardonnay bij van wijndomein Aldeneyck, Heerenlaak. Verrassend! Smakelijk genoeg om ook tegenwicht te bieden aan de tarbot van de reisgenote. Bereid met Peelham, morieljes, ui-bereidingen, daslookolie en uiensaus. Perfecte cuisson, prachtige smaak. Op het andere bord: bereidingen van Hollands kalf met groene asperges, broccoli, kruidenpesto en de eigen braadjus. Er wordt Spätburgunder uit de Pfalz bij geschonken (Weingut Kranz) die zeer harmonieert. Witte chocolade met rabarber en basilicum besluit het diner.
Grote klasse.
Restaurant Versaen
Marktstraat 19
5371 AC Ravenstein
0486 - 851 565
www.restaurantversaen.nl
@restaurantversaen
Zo. en ma. gesloten rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s