Restaurant Vandeijck
Uitstekend restaurant van patron-cuisinier Gardy Joordens die eerder kookte in De Swaen, La Rive en Bruneau in Brussel. In het Kempische dorp Riethoven, pal onder de 15e eeuwse Sint-Willibrorduskerk.
We beginnen met kokosijs met bloemkool en curry, en een Franse oester met chorizoschuim. Heerlijke smaken die meteen de toon zetten. Gevolgd door tartaar van dorade, op smaak gebracht met sjalot en limoensap en opgediend met gelei van kreeft. Met verder Indische roedjak manis, kreeft en couscous, Geweldig gerecht. Er wordt sappige Picpoul de Pinet uit de Languedoc bij geschonken. Daarna Moldavische Radacini-wijn bij harder, gebakken in olijfolie en geserveerd op een brandade met rauwe eendenlever. Erbij: prei, sojaboontjes en paksoi. En jus van shiitake en miso.
Hoofdgerecht: geitenbok van de barbecue. Supermals en heerlijk van smaak en gepresenteerd met pompoenbereidingen. In het glas Australische donkerrode en kruidige pinot noir (The Ripper), perfect combinerend. Tot slot een pavlova van gehard eiwitschuim met citroen en suiker op crème van gezouten karamel, plus ijs van citroengras en passievruchtgelei. En een glas Hongaarse Tokaji Béres ‘Magita Édes’.
Restaurant Vandeijck
Dorpsplein 4
5561 AV Riethoven
040 202 2011
www.restaurantvandeijck.nl
@restaurant_vandeijck
Dinsdag t/m zaterdag lunch en diner.
Parkeren op eigen terrein.
Menu’s en à la carte.