Restaurant 1857
Joke en Joey van Heesbeen beklommen de ladder naar succes op spectaculaire wijzer. Zij was bakker en werkte zich op tot patissier, hij was de spreekwoordelijke jonge kok die het tot souschef bracht. Dat alles bij onze Zuiderburen in, uiteindelijk, toprestaurants.
Tegenwoordig zijn Joke en Joey de gepassioneerde patrons van Restaurant 1857 in Roosendaal. In het lokaal bekende Koetshuis, vol authentieke én moderne elementen. Hij is er de chef, zij gastvrouw en maître-sommelier. Tot genoegen van West-Brabant, want wat zij presenteren is uitstekend.
Bijvoorbeeld langoustine met knolselderij, yuzu en XO 38 (moutwijn die rijpte op Amerikaans eiken). En zeebaars met rettich, daikon, mango en wasabi. Uitstekende voorgerechten, perfect van smaak en opmaak, op prachtig servies. We drinken er een elegante riesling bij uit de Pfalz (Villa Wolf). Gevolgd door net zo betaalbaar Chileens rood van carmenère en cabernet sauvignon (Montes) bij beef Wellington met schorseneer. Prachtige combinatie van dat sappige vlees in bladerdeeg met die donkerrode vlezige wijn. Tot slot een ‘gewone’ (maar heerlijke) dame blanche.
Verrassende zaak.
Restaurant 1857
Molenstraat 18
4701 JS Roosendaal
0165-850 809
www.restaurant1857.com
@restaurant1857
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do. en vrij. ook lunch. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.