Restaurant Tribeca
Patron-cuisinier Jan Sobecki en zijn (gast)vrouw Claudia mogen zich in de handen knijpen met hun geweldige zaak én de belangstelling (en loftuitingen) ervoor. Ook met de tuin waarin we deze keer een plekje hebben gevonden en genieten van de voortreffelijke keuken en de vakkundige bediening.
Na enkele heerlijke amuses proeven we blokjes rauwe harder met yoghurtschuim, lychee-vinaigrette en olie van zee-egel. Bij een glas witte Collioure van grenachedruiven (domaine de la Rectorie) uit de Banyuls-streek. En makreel met gember en korianderolie en een kleine salade van tomaatjes en aardbei met geitenkaas. Heerlijk. En het gaat maar door: gebrande oester met buratta en saus van kokkels, naast zeeduivel ‘ossobuco’ met raapjes en bloemkool. Geweldige smaken en combinaties. We drinken er Saint-Joseph bij (François Villard): top.
Nog meer lekkers: perfect gebakken zeebaars met jus van fenegriek en bieslook met saus van parmezaan en truffel. En Brabantse boerderij-eend met gefermenteerde banaan, vadouvan, mosterdzaad, doperwtjes en mais. Lekker! Bij een glas Spaanse Ribeira Sacra (Guímaro). Tot slot heerlijke zoetigheden van witte chocolade, honing, bleekselderij, appel en ijs, en een vanille-kwark soufflé.
Restaurant Tribeca
Jan Deckersstraat 7
5591 HN Heeze
040-226 3232
www.restaurant-tribeca.com
@restauranttribeca
Zo-ma-di gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.