Divino restaurant & wijnbar
Eigenlijk is Divino in Hapert een wijnbar. Maar je kunt er ook uitstekend eten. Het patronspaar Eric en Iris van Gerwen weet veel van Italiaanse wijnen. Bijvoorbeeld van Siciliaanse Catarratto. Die serveren ze bij zeebaarstartaar met fijngesneden zoetzure paprika en komkommer. En gel van lychee die is gebonden met agar: een smakelijk en vooral elegant zoetzuurtje bij het zilte van de vis. Opgediend met ‘soldaatjes’ van krokant gebakken vishuid. Heerlijk!
Van de zeetong daarna zijn twee rugfilets losgesneden en apart gegaard in citroenolie. Ondertussen is het karkasje in boter gebakken en met de omhoog stekende graatkant als een hanenkam opgediend met de twee buikfiletjes er nog aan, en de genoemde rugfilets er apart naast. Bij aardappelmousseline, gebakken coquille, ravioli met scampi, kreeftenjus en een tweede saus van boter met knoflook. Plus artisjokken. Geweldig gerecht met in het glas een houtgelagerde chardonnay uit Puglia.
Tot slot cheesecake van roomkaas en yoghurt op een bodem van gekruimelde Bastogne. Met crème van witte chocolade, aardbei, smeuïg yoghurtijs en een glaasje Asti Spumante. Geweldige zaak.
Divino restaurant & wijnbar
Kerkstraat 27
5527 EE Hapert
0497-225 000
www.divino-hapert.nl
@divinorestaurantwijnbar
Ma. en woe, gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte