Restaurant Nastrium
Nastrium, van patron-cuisinier Djailany van de Laarschot en zijn vrouw Kim, huist in een Helmondse villa uit 1899 met parketvloeren, open haarden en antieke lambriseringen.
Wij proeven er sashimi van rauwe bluefintonijn met bergamot, ijs van venkel en citroen, en een saus van kokosmelk met Spaanse peper en limoenblad. Daarbij schotsen van kokos, rettich en radijs met gel van sake en yuzu. Een verrukkelijk en fris voorgerecht. Bij een mooi glas albariño (Attis Xión).
Gevolgd door twee zeetongfilets, op elkaar ‘geplakt’ met een farce van eiwit en algen en vervolgens als een dikke vismoot gegrild. Erop ligt eendenlever die er overheen smelt, naast aardappelkaantjes met bieslook. Opgediend op pittige appelcompote met een hollandaisesaus van kokos, limoenblad, peper en citroengras, afgemaakt met chilivinaigrette. Verrukkelijk! In het glas: houtgerijpte Spaanse verdejo (Cantalapiedra).
Tot slot mousse van geitenyoghurt met yuzu, ponzu en witte chocolade, bij cremeux van citroen, bros van witte chocolade en gepekelde citroenschil, ijs van ponzu, en bouillon van geitenyoghurt en yuzu. Met een glas lichtzoete wijn uit de Jurançonstreek.
Grote klasse!
Restaurant Nastrium
Mierloseweg 130
5707 AR Helmond
0492-541 818
www.nastrium.nl
@restaurantnastrium
Woe. t/m za. diner, do-vrij-za. ook lunch, tevens lunch op laatste zo. van de maand. Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.