Restaurant Moerstede

Bergen op Zoom heeft een bijzondere locatie: op de grens van Vlaanderen, Zeeland en Brabant en daardoor een toevluchtsoord voor vluchtelingen, landjepikkers, smokkelaars en andere kostgangers. En voor koks, die hier in overvloed de heerlijkheden van de zee, het wild uit de bossen en de vruchten van de aarde vinden.

We mogen bij restaurant Moerstede kiezen uit scampi met een viskroketje en dilledip; tom kha kai met kokos, limoen en rode peper; tonijn-tataki met kruiden en soja. Moeilijk! Het worden Bergense asperges, sappig, met gerookte zalm, gesmolten boter, eikruim en nog wat garnituur. Heerlijk. Er wordt pinot gris bij geschonken van Léon Beyer ui de Elzas.

Er volgen twee vissen, uit dezelfde platte familie nog wel: tarbot en heilbot. De chef verstaat zijn vak: à point gegaard, allebei. Opgediend met respectievelijk paddenstoelenravioli, ganzenlever en truffel, en met langoustine en jus ervan. Heerlijk visvlees. Er wordt Rosé de Berne bij geschonken, uit de Provence. Lekker sappig! Tot slot tarte tatin van peer met vanillegelei en ijs van gezouten karamel.

 

Restaurant Moerstede
Vogelenzang 5
4614 PP Bergen op Zoom
0164-258 800
www.moerstede.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant ’t Spuihuis

Volgende
Volgende

Restaurant 1397