Brasserie Kasteelpoort

‘Dit pand heeft een ziel,’ zeiden Ron en Christel Michiels tegen elkaar toen ze dik tien jaar geleden een plek zochten voor een eigen restaurant. Dat was tegenover Het Kasteel van Helmond, en nu is hun brasserie-restaurant een hotspot.

Ons lunchmenu begint met een zeekwartet: gegrilde zwaardvis, gebakken coquille, gegrilde tonijn en gemarineerde gamba. Opgetast rond gazpacho met basilicum. Mooi geheel, zilt, hartig en fris. Ron schenkt er Siciliaanse pinot grigio bij (Epicuro), soepel en fruitig.

Gevolgd door kalfshaas en runderhaas, in roomboter rosé gebakken met verse knoflook en rozemarijn. Met compote van ui die is ingekookt met rode port, honing en balsamico. Verder gefrituurde spaghetti van zoete aardappel. In het glas: donkerrode Chileense carmenere (Errazuriz), houtgelagerd en met veel fruit.

Tot slot de beroemde Italiaanse tiramisu, maar dan in de Kasteelpoort-versie. De ‘verplichte’ koffie vervangen door huisgemaakte aardbeiencompote, en in plaats van amaretto is crème de cassis als smaakmaker toegevoegd. Erbij kruim van witte chocola, frambozensiroop en ruby chocolade. Bij lichtzoete glaasjes Rivesaltes van domaine Cazes.

Zo doen ze dat in Helmond!

 

Brasserie Kasteelpoort
De Wiel 22
5701 PN Helmond
0492-525 765
www.kasteelpoort.nl
@kasteelpoort
Geopend van woe. t/m zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

De Rozario

Volgende
Volgende

Restaurant Nastrium