Restaurant 1397

Grand Hotel De Draak opende in zijn hoofdgebouw ‘Restaurant 1397’, genoemd naar het stichtingsjaar van de oorspronkelijke herberg (de oudste van Nederland). Een prachtige zaak met chef-kok Torben Bouterse en maître Imad Khalfioui als sterrenteam. Robuust meubilair, wit tafellinnen, balkenplafond, kroonluchter, schouw, schilderijen, gobelins, porselein, tin, marmer: alles perfect onderhouden en sfeerbepalend.

We krijgen mooie amuses: watermeloen met tomasu-soja en bonito-schaafsel; bloemkoolkibbeling met joppie-saus; Yerseke-oester met Nam Kee-vinaigrette en knolselderschuim. Bij glazen geelwitte Vacqueras (Perrin, 2019) van zuidelijke druiven als bourboulenc, clairette en witte grenache.

Gevolgd door rode mul met miso, bok choy en kaffir lime, en een mooi pièce van buikspek, gelakt met XO-saus, naast pommes soufflées met Royal Belgian Caviar. En dungesneden bietjes op crème cru en acetodressing, rogvleugel op spinazie en verrukkelijke ui-dashisaus. Plus diverse kalfsbereidingen (filet, zwezerik, tong-bitterballetjes en wangvlees). In het glas nu: rode bordeaux van merlot- en cabernet franc. Tot slot een heerlijke combinatie van mango, limoenijs, yoghurtrasp en warme, aan tafel eroverheen geschonken, chocolade. Onvermoede klasse. Er wordt hier uitstekend en modern gekookt.

 

Restaurant 1397
Grote Markt 36-38
4611 NT Bergen op Zoom
0116 425 2050
info@hoteldedraak.nl
www.hoteldedraak.nl
@hoteldedraak
Dagelijks geopend, di en za geen lunch.
Eigen parkeerplaatsen, overnachting.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Moerstede

Volgende
Volgende

Dimples Restaurant | Brasserie