Restaurant Markant

Fijn om weer eens een kaart voor je neus te krijgen waaruit je zélf mag kiezen. Niks ‘verplichte’ menu’s in Restaurant Markant in het Ginneken – Breda’s meest gastronomische wijk – waar ook de wijnkaart leest als een roman. De patrons zijn Bredanaar en chef-kok Mathijs Eggly en het maître-sommeliersechtpaar Martijn Struijk en Demi Hendriks uit Oosterhout. Zij houden van sfeer en van lekker eten.

Dat blijkt meteen uit het bijna vergeten Franse gerecht ‘oeufs mayonaisé’. Zacht gekookte eieren met ansjovis, kataifideeg en peterselieolie plus uiteraard mayonaise. Bijna nostalgisch is ook de combinatie ervan met glazen muscadet de Sèvre et Maine. Ook de gekonfijte kwartelpootjes voor de reisgenote oogsten applaus. Met cantharellen, knolselderij en komijnvinaigrette.

Een tafelbereiding is er voor een vegaschotel van geroosterde aardappel, bieslook, truffel en eigeel. Terwijl op het andere bord barberie-eend ligt, perfect gebraden en vergezeld door rode biet, palmkool en ingekookte jus met eendenlever. De rode Portugese wijn Lobo de Vasconcellos, van drie lokale druiven plus syrah, past daar uitstekend bij.

Een heerlijke zaak.

 

Restaurant Markant
Prins Hendrikstraat 69
4835 PL Breda
076-565 3835
www.restaurantmarkant.nl
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, zo. en ma. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
À la carte en menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Wolfslaar

Volgende
Volgende

Porta Sud