Porta Sud

Chef-kok Ralph Geerts weet hoe hij zijn gasten tevreden houdt: moderne mediterraan-Italiaanse gerechten, goed op smaak, en mooie, veelal betaalbare wijnen. En dan de locatie: een kleine plek in de in 1935 met jugendstil-elementen opgetrokken Passage Zuidpoort in Breda.

De keuken van Porta Sud kan enige lef niet worden ontzegd, ervaren wij bij ons glaasje houtgelagerde, mineralige Edda bianco (Salento IGP) uit Puglia. Mazzancolles (reuzengarnalen) met grapefruit, burrata en kruidenolie is een zeer aangename menu-opening. Net als kabeljauw met wortelbotersaus, foreleitjes en gefermenteerde wortel op het andere bord. Ambachtelijke schotels, gedegen smaakevenwicht. Ook de gedeelde portie tortellini met prosciutto, pistache, balsamico en saus van pijnboompitten valt in de smaak.

Voorbeeldige cuissons treffen we in de kalfsbereidingen van het hoofdgerecht: rosé gebraden lende en gelakte rib. Op smaak gebracht met prei, ui en cardoncelli (Calabrische champignons). In het glas nu: Rolhütt van pinot noir uit de Alto Adige (Peter Zemmer), smakend naar aardbei en framboos. Het menu wordt besloten met tiramisu di Langhe, een opmerkelijke combinatie van mascarpone, cacao, porcini en vermout.

Verrassende zaak.

 

Porta Sud
Passage Zuidpoort 10
4811 NT Breda
076-888 7296
www.portasud.nl
@restaurantportasud
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Markant

Volgende
Volgende

Restaurant Chocolat