Restaurant Kok Verhoeven
Hans en Angela Verhoeven ontvangen hun gasten in het Tilburgse restaurant Kok Verhoeven aan linnen-gedekte tafels, en dat is tegenwoordig al bijzonder. Hun modern ingerichte, langwerpige eetzaal met muurbanken en chique aankleding straalt sfeer uit. En gastvrijheid Uit de open keuken komen vooral visgerechten. Zoals tonijn met prei, curry en miso. En coquille met paddenstoel, truffel en knolselderij.
Wij snoepen van een (gedeeld) kreeftje met langoustine, pompoen en mango. Bij frisse, iets kruidige glaasjes viognier uit de Languedoc (Vallée Blanche). En daarna van uitstekend gegaarde rogvleugel. Opgediend met een garnituur van aardappel, kappertjes en croutons. Op het andere bord: zeebaars met paling, venkel en dragon. Hans Verhoeven weet hoe hij cuisson en smaak moet geven aan zijn visjes, dat is duidelijk.
Ook bij een tweede bezoek ervaren we dat. Vlees kiezen we nu: ossenhaas en zwezerik. De eerste mals en sappig, opgediend met pastinaak, pommes fondantes en saus van port, de zwezerik krokant gebakken en geserveerd met draadjesvlees, gepofte knoflook, sjalot en ui. Met een mooi glas rode Bordeaux erbij. Afgerond met kaasjes.
Aangenaam!
Restaurant Kok Verhoeven
NS Plein 32
5014 DC Tilburg
013-545 1088
www.kokverhoeven.nl
@kokverhoeven
Di. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.