Restaurant de Zwaan
Verse spullen, volle borden en ambachtelijk bereide lekkernijen. Luidt het devies van Esther en Bert de Win, in hun De Zwaan in Geldrop. Met zicht op de kerk proeven wij er het voorgerecht: kreeft, gekookt in court bouillon, daarna geweld in roomboter met kipfond en opgetast op een taartje van tomaat en gefrituurde basilicum. Plus grof gehakte pijnboompitjes. Heerlijk mals, hartig, zilt, aards en zoetzuur: een smaakbommetje. Bert schenkt er strogele vernaccia bij (Santa Chiara, Palagetto). Gevolgd door traditionele bisque van kreeftkarkassen, aangezet in olijfolie en afgeblust met witte port en cognac. Geschonken in een diep bord waarin al stukjes kreeft, prei en bieslook liggen. Met een druppel cognac erbij.
Hoofdgerecht: lamskoteletjes aangebakken in olijfolie en geserveerd met in Provençaalse kruiden gemarineerde en daarna gegrilde lamshaasjes. Supermals. Het garnituur: wortel, gepofte cherrytomaatjes en krieltjes. Bij robijnrode blauburgunder (Bachgart, Klaus Lentsch). Prachtig!
Tot slot mousse van champagne, vanille en witte chocolade met frambozengel, passievruchtijs en yoghurtcrumble. En een macaron met framboos en witte chocolade. Bij een glas Black Muscat (Elysium).
Een aangename zaak.
Restaurant de Zwaan
Stationsstraat 1
5664 AP Geldrop
040-286 2027
www.dezwaan-geldrop.nl
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week open vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.