Restaurant Sistermans
Jody Mekes en Rob de Weerd zijn de eigenaren van Classique hotel Central & Restaurant Sistermans in Roosendaal. Sinds 1914 kun je hier overnachten en dineren. Het restaurant is een klassieker in West-Brabant, onder de koosnaam ‘Sis’.
Daan Rommens is vanavond onze chef en hij verrast met een ceviche van makreel met hangop, basilicum, wasabimayonaise en een zeewiersalade. Op het andere bord een combinatie van kreeftenmousse en krokante Iberico-rib met crème van doperwt, jalapeño en espuma van rode kool. Mooie zilt-zoete voorgerechten. We drinken er glaasjes frisse Sancerre bij. Traditionele aspergesoep, daarna, komt met zalmtartaar, een gepocheerd kwarteleitje en dragonolie: verrassende bereiding.
Roodbaars is het hoofgerecht, opgediend met paprikacouscous, courgette en vinaigrette van inktvis en chorizo. We bestellen er een portie ‘Friet de Luxe’ bij, met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Mooi! Naast uitstekend gegaarde lamshaasjes met een garnituur van kokos, doperwtenmousseline, paprikachutney en saus van zwarte knoflook. Bij een mooi glas rood uit de Pays d’Oc.
Tot slot aardbeien Romanoff met meringue, kletskop, aardbeiencoulis en pistache. Naast crème brûlée met limoenblad, mango, spekkoek, kokosijs en steranijs-gembersabayon
Sympathieke zaak.
Restaurant Sistermans
Stationsplein 9
4702 VZ Roosendaal
0165-535 657
www.hotelcentral.nl
@centralsistermans
Dagelijks lunch en diner.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte.