Dimples Restaurant | Brasserie
De moeite van de omweg waard: Dimples, bij de golfclub van Best. Moet je lid zijn? ‘Welnee,’ zegt de directeur. ‘Zeventig procent komt van buitenaf, soms niet eens golfers.”
Met zicht op het golvende groen proeven wij als starters zalm en coquilles. De zalm in eigen keuken gemarineerd met zeezout en suiker, de jakobsschelpen met wat kerriezout gebakken in olie. Opgediend met gelei van gin-tonic en citroen, ingelegde komkommer en schuim ervan, plus sushiazijn en gember. Fris, hartig, zoetzuur en met een bite: een ideale entree. Mooie wijn ook: verdejo uit de Ruedastreek (Viña el Torreón): mineralig en fris.
Gevolgd door de hardloper van het huis: Surf & Turf Dimples. Rosé gebakken diamanthaas met gamba’s en een stroperig ingekookte ketjap-mirinsaus met yuzu. Erbij: gepofte tomaatjes, zoetzure worteltjes, groene asperges en knolselderijcrème. Heerlijke en evenwichtige combinatie. In het glas nu donkerrode, naar koffie en chocola smakende Baron de Ley Rioja reserva. Zacht-fruitig, romig en rijp.
Tot besluit panna cotta met citroengras en chocolade, naast compote van mango, cremeux, meringue en passievruchtijs. En een glaasje zoet-muskatige Rivesaltes.
Verrassende zaak.
Dimples Restaurant | Brasserie
Golflaan 1
5683 RZ Best
0499-391 443
www.bestgolf.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeren op terrein.
Menu’s en à la carte