Restaurant Odille

Casimir Evens en Lotte Bloem zijn de bedenkers van restaurant Odille, in Sint-Oedenrode. Hij de chef-kok die zijn producten haalt in het groene hart van de Meierij en werkt met ‘eigen’ tuinders, boeren, kwekers, vissers, jagers en affineurs. En zij de perfecte gastvrouw, tevens sommelier en restaurantmanager. De keuken bevindt zich middenin de zaak (drie ‘eilanden’), de gasten zitten eromheen en ervaren een soort kunstzinnig kooktheater in een ongedwongen sfeer.

Ook wij zitten eerste rang en ondergaan de klasse van de keuken. Gegrilde langoustine met gemarineerde tomaatjes, mozzarella en basilicumijs, naast makreel op lichtgebakken toast met een bijna identiek garnituur overrompelen ons door de smaken, texturen en opmaak. We drinken er een champagne bij die de algehele lichtheid van de gerechten nog eens onderstreept.

Nog een keer de Noordzee in: schelvis met knolselderij, pastinaak, hazelnoot en een verrukkelijke beurre blanc. En op het andere bord gebakken zeebaars met diverse groentes, romanesco-crème en Provençaalse jus. Pláátjes. En smaakbommetjes. Bij glazen chardonnay van het beroemde Mâcondomein van Frantz Chagnoleau. Tot slot smakelijke kaasjes.

Grote klasse.

 

Restaurant Odille
Markt 14
5492 AB Sint-Oedenrode
0413-786352
www.odille.nl
@odille.restaurant
Ma. en di, gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:30 uur, vrij-za-zo. ook vanaf 12:30 uur.
Gratis parkeren.
Menu’s.

 

 

 

Volgende
Volgende

Muggels by Gijs