In den Verdwaalde Koogel
Rijdend door het Land van Heusden en Altena of varend over de Bergse Maas bereik je het vestingstadje Heusden met zijn eeuwenoude huizen. En hotel-restaurant In den Verdwaalde Koogel, met in zijn gevel een stuk munitie dat daar door dolle Spanjolen zou zijn ingeschoten. De nieuwe patrons Bram Hoorn en Thijs van Koesveld, en chef-kok Rob Egel, hullen zich daarover in stilzwijgen. Wel laten ze gepekelde en in bietensap gemarineerde Schotse zalm proeven bij een uitstekend glas Mâcon Lugny van Louis Latour. Het is mooi weer dus we zitten op het terras, dat bomvol is: Heusden is een toeristentrekker.
Terwijl de zon onze botten verwarmt, vervolgen we met zeetongfilet, perfect gegaard op de Josper en met een smakelijke salade. En met patrijs. De pootjes van tevoren gebraden en later met het in boter gebakken borstje meegestoofd (met honing, groene kruiden, laurier en jeneverbessen). Opgediend met ijsbergsla en een dressing van marjolein met de fond van de pootjes. Tot slot heerlijke kaasjes uit de streek met zoete begeleiding.
De Koogel is een aangename zaak.
In den Verdwaalde Koogel
Vismarkt 1
5256 BC Heusden
0416-661 933
www.koogelheusden.nl
Woe t/m zo, geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.