Restaurant Pikaar
Cas Pikaar werkt vanaf zijn 15e in regionale zaken als Vandeijck, Wollerich, Wiesen en DOYY. ‘Ik heb daar veel van geleerd,’ zegt hij. ‘Vooral de klassieke Franse cuisine, de ondergrond die iedereen in dit vak moet hebben.’ Cas & Kelly Pikaar zijn nu de patrons van het gelouterde Pikaar in Hilvarenbeek. Waar ze aan de koestering van klassiekers iets hebben toegevoegd: Brabantse gemoedelijkheid.
We proeven het meteen aan de warmbloedige bereiding van coquille en bonito, de twee voorgerechten die wij hebben gekozen. Het schelpdier gepresenteerd met bonito, lobbige dashi en ciboulette (bieslook), de tonijnachtige met meloen, vadouvan en reductie van schaaldierenbouillon. Intense smaken van zilt en aards door elkaar. Bij een glas riesling uit de Alto Adige.
Ook de hoofdgerechten hebben dat verzorgde en in-smakelijke. Zeebaars met gelakte paling, knolselderij en Amalfi-citroen, en op het andere bord perfect gegaarde tarbot met notenboter, artisjok en vin jaune. Licht en rond en wonderwel goed combinerend met de rode, iets gekoelde, pinot noir uit Mendoza. Tot slot ‘Pikaar blanche’: vers gedraaid vanille-ijs met warme chocoladeroom.
Talent, diepgang, nuance en smaak: top!
Restaurant Pikaar
Vrijthof 27
5081 CB Hilvarenbeek
013-737 0144
www.restaurantpikaar.nl
@restaurantpikaar
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.