De Rozario

De kookfilosofie van Jermain de Rozario kwam met de jaren: met vallen opstaan leerde hij zichzelf het koksvak en pas laat de ontwaakte het plan om voor zichzelf te beginnen. Hij is nu de gelauwerde patron-cuisinier van het fantastische restaurant De Rozario in Helmond.

Wij beginnen ons menu met een signatuurgerecht van de chef: drie bereidingen van langoustine. Tartaar met vadouvan en sinaasappel, Binchotan (houtskool) met groene shiso, appel en pepertjesmayonaise, en gebakken, met bloemkoolcurry, tempeh-karamel en ijs van piccalilly. Wow, wat een texturen! En wat een smaken! Daar past alleen maar gewürztraminer bij, een Spaanse nog wel: La Piedra uit Navarra. Mooi!

Gevolgd door perfect gegaarde tarbot met een garnituur van passievrucht, pompoen, vadouvan, sinaasappel en courgette. En op het andere bord ‘Sukabumi’-rendang met kokos, sereh en ijs van mango. Verrukkelijk.

Hoofdgerecht is een halve kreeft gebakken in pepertjesolie met gember en limoen en strandkrabbenjus. Naast een salade van kreeft, met petjil, pompoen, perkadel, tempura, karamel van kreeftscharen en peer. En tot slot een heerlijke combi van aardbei, kokos en balsamico

De Rozario is geraffineerde culi-schoonheid en smaak-elegantie.

 

De Rozario
Markt 213
5701 RJ Helmond
0492-535 206
www.derozario.nl
@JermaindeRozario
Dagelijks diner, vrij. t/m zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

In den Verdwaalde Koogel

Volgende
Volgende

Brasserie Kasteelpoort