Restaurant Rantrée
Topper in Maastricht. Al weer vijf jaar is Rantrée het panoramarestaurant op de 8ste verdieping van Dormio Resort Hotel in Maastricht. Chef-kok Ralph Hermans en gastvrouw-sommelier Jennifer Silvius gaan voor kwaliteit, zowel in de keuken als in het restaurant. Samen met bevlogen teams verrassen zij hun gasten met klassiek-moderne gerechten en zorgvuldig geselecteerde wijnen.
Wij trakteren onszelf op oesters, zowel naturel als met champagnesabayon, bij glazen Grüner Veltliner Smaragd uit de Wachau (Georg Frischengruber). Heerlijk begin. Gevolgd door nog een per glas verkrijgbare topwijn: biologische Condrieu (Ogier d’Ampuis). Een feestje! Bij gebakken eendenlever met sinaasappel, amandel en nashi peer (Mmm!). Naast een
Marigold roerei met kaviaar royale en broodsoldaatjes. Brutale maar verrukkelijk opening van ons diner.
Dat vervolgt met uitstekend gegaarde entrecote van sashi beef (Scandinavian Wagyu) met pommes pont neuf, groene asperges, pompoen en sjalot-knoflooksaus. En op het andere bord Anjouduif met wortel, aardappel, pistache en komijnsaus. Wat een heerlijkheden! We drinken er donkerrode Spaanse Priorat bij (Portal) van carignan, syrah, grenache noir en Portugese touriga nacional. Prachtsmaken. Besloten met een klassieke dame blanche.
Grote klasse.
Restaurant Rantrée
Het Wilhelmus 30L
6216 GK Maastricht
043-321 5140
www.rantree.nl
@restaurantrantree
Di. t/m za. lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.