Restaurant Pakhoes

Al dertig jaar een begrip in Maastricht, restaurant Pakhoes van Guidy en Yvonne Wolfs en hun kinderen Yves en Stefanie. In een gerestaureerd handelsdepot uit 1700 bij de Waterpoort, later jeneverstokerij. De kookstijl is klassiek Frans-Belgisch (Guidy kookte jarenlang in De Scholteshof van Roger Souveryns en nog steeds zijn zijn sauzen superfrans), de ambiance is historisch en de bediening beschaafd, kundig en vriendelijk.

Wij zitten op het zonnige terras en we proeven crème van gerookte makreel met Hollandse garnalen en haringkaviaar. En krokante zwezerik met kruidenrisotto en kalfsconsommĂ©. Mooie smaken, traditionele bereidingen en gulle portionering. Dit is het niveau waarom wij de Vlamingen jarenlang benijdden. Vis is er ook. Kabeljauw op het ene, en rogvleugel op het andere bord. Respectievelijk met kerrie en parelpinda, en met gebruinde boter en kappertjes. Prima bereidingen, mooie smaken. We drinken er Grand Ardèche bij van Louis Latour, de mooie ‘Bourgogne’-chardonnay uit Zuid-Frankrijk. Tot slot een warm appeltaartje in bladerdeeg met een bolletje kaneelijs, en voor de reisgenoot een bordje kaasjes met zoet garnituur.

Klassiek en smakelijk onthaasten langs de Maas.

 

Restaurant Pakhoes
Waterpoort 4-6
6221 GB Maastricht
043-325 7000
www.pakhoes.nl
@restaurantpakhoes
Di. t/m za. diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Rantrée

Volgende
Volgende

Onglet