Le Bon Vivant

Foto: Le Bon Vivant

Populair tot ver buiten Maastricht: restaurant Le Bon Vivant, in een sfeervolle gewelvenkelder vlakbij het Vrijthof. Ooit werd hier bier gebrouwen en lang daarvoor deden de Romeinen er al iets ingewikkelds – een diepe waterput noodt tot speculatie – maar de boodschap is duidelijk: historie en gastronomie gaan hier hand in hand. Chef-kok Björn Dijkstra gaat voor de New Dutch Cuisine, hoewel zijn smakenpalet duidelijk geworteld is in de klassieken. Verrassing en sfeer hier.  

Je eet hier bijvoorbeeld wildzwijn-paté met cranberry, balsamico en rode ui, of snoekbaars met zuurkool, XO-saus, dashi beurre blanc en kaviaar. Wij kiezen het menu van de chef. Met daarin o.a. de volgende lekkernijen. Sashimi-tonijn (mojama) met gefermenteerde pruim en| nashi peer. Bij glazen (chardonnay van domaine de Mont Epin in de Bourgogne). Prachtig gerecht. Gevolgd door ravioli van pompoen, geitenboter, gember en vadouvan: ook al zo mooi. Het hoofdgerecht is perfect gegaarde polderhoen met een garnituur van eekhorentjesbrood, asperge, foie gras en gezouten citroen. En tot slot witte chocolade met framboos, lychee en citrus

Klasse.

Le Bon Vivant
Capucijnenstraat 91
6211 RP Maastricht
043-321 0816
www.lebonvivant.nl
@lebonvivant043
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

SOFA Maastricht

Volgende
Volgende

Restaurant De Lindeboom