Château St. Gerlach
In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, ligt Château St. Gerlach waarvan het voormalige klooster en de pachthof zijn omgetoverd tot hotelkamers en suites, huiselijke residenties én het gelijknamige restaurant. Het gastronomische team staat er onder leiding van executive-chef Otto Nijenhuis en chef-kok Guido Le Bron de Vexela.
Bij mooie glazen Pouilly Fuissé (domaine Corsin) proeven wij cannelloni van avocado met Hollandse garnalen en sambai-gel, gevolgd door zacht gegaarde makreel met ijs van gefermenteerde bloemkool, walnotencrème en groene kruidenolie. Daar past het glas strogele Gambellara ‘Monopolio’ (Alberto Marchisio), frisse minerale Veneto van uitsluitend garganega-druiven, perfect bij.
Drieluik van lam, daarna, is verrassend lekker. Botermals rackvlees en smeuïge stoof van lamsschouder naast een garnituur van gekonfijte aardappel, aspergekopjes en -mayonaise, beukenzwam en auberginezalf, waarbij een kannetje geconcentreerde jus d’agneau wordt gezet. Plus lamsvang, opgerold met daslookpesto, sous-vide gegaard en daarvan een smeltend zachte plak gesneden. Bij glazen getoaste tempranillo (Peñalosa). Doordacht, boordevol smaak en oogstrelend opgemaakt. Tot slot een kleine selectie goed geaffineerde streek- en internationale kazen met een zoet garnituur en een glaasje zoete Pacherenc du Vic-Bilh.
Een feestje.
Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg
043-608 8888
www.stgerlach.nl
@oostwegelcollection
Woe. t/m zo. geopend voor lunch en diner.
Parkeren.
Menu’s.