Piloersemaborg

In de laatste borgboerderij van het Groningse Westerkwartier, de Piloersemaborg, hebben Dick (chef-kok) en Hilda (gastvrouw) Soek zich verschanst tussen authentieke stijlkamers en de voormalige deel, waar het eten wordt opgediend. Het door moestuinen omringde monument ademt de sfeer van de 19e eeuwse boerenklasse en is met antiek ingericht.

Bij bubbelende glazen Crémant d’Alsace proeven we amuses als kruidendip met rauwe wortel en pastinaak, hamburger van kabeljauw met zwarte truffelsaus, en langoustinebouillon met inktvis en visolie. Mooie binnenkomers.

Gevolgd door een terrine van biovarken met ingemaakte wortel, prei en kervel. Prachtig gerecht, goed in balans. Bij glazen lichtrode Rhônewijn. Op het andere bord carpaccio van langoustine met haringkuit, zeewiersaus, oestercrème en granité van bloedsinaasappel en dille. Een verrukkelijke combinatie van zilt, zuur en zoet, die wordt geaccentueerd door glazen Rotschiefer Moezel tiesling van de Paulinshof.

Hoofdgerecht: ossenstaart en jodenhaas in een krachtige uienbouillon op gestoofde zoete ui, gefrituurde uiringen, zilveruitjes en gort. Goed mals allemaal, en smakelijk. Bij glazen krachtige, rode Roussillon (Roc des Anges) van carignandruiven. Tot slot regionale kazen van zowel geit, koe als schaap. Plus panna cotta met rabarbergelei.

Uitstekend.

 

Piloersemaborg
Sietse Veldstraweg 25
9833 TA Den Ham
050-403 1362
www.piloersema.nl
Woe. t/m zo. geopend.
Parkeerruimte
Menu’s

 

Vorige
Vorige

Restaurant De Basiliek

Volgende
Volgende

Bellami’s bar à manger