Restaurant ‘t Raedthuys
Goed stel: Hans den Engelsen, oud-chef van o.a. De Zwethheul, en Karina van der Kolk, oud-sommelier van het Düsseldorfse toprestaurant Im Schiffchen. Ze ontvangen hun gasten al jaren in het voormalige gemeentehuis van Duiven dat, na ingrijpende renovatie en decoratie, luistert naar de naam ’t Raedthuys. Het monumentale villaatje uit 1863 heeft een ruim terras met passend meubilair en parasols, omzoomd door groen.
Daar proeven wij, onder het genot van glaasje frisse Menetou-Salon Morogues (Henry Pellé) zilte voorgerechten als kreeft, oester en paling. De kreeft sappig en smakelijk, en begeleid door kreeftcoulis, crème fraîche met kaviaar en kafirlimoen. En de verrukkelijke combinatie oester (gestoomd) en paling (gerookt) met een aards tegenwicht van schorseneren. Prachtige smaken.
Gevolgd door ravioli met Veluwse boerderij-eend met ricotta en eekhoorntjesbrood. En op het andere bord Liemerse zijlende met sugersnaps, meloes-uitjes en heerlijk ingekookte rundjus. Evident dat een klassieke kok als Den Engelsen er moeiteloos in slaagt zijn vlezen verrukkelijk sappig te presenteren. Karina schenkt er ferme glazen rode Bordeaux bij. Tot slot heerlijke bloedsinaasappel-karamel.
Top!
Restaurant ‘t Raedthuys
Rijksweg 51
6921 AC Duiven
0316-268 808
www.raedthuys-duiven.nl
@restauranttt_Raedthuys
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.