Restaurant Old Skool
In een oude school in Druten begonnen Johan en Milena Visser en chef-kok Pascal van Eldijk hun aangename restaurant Old Skool, met een klassieke Frans-mediterrane keuken met eigentijdse Oosterse accenten. Een oase in het Land van Maas en Waal.
Wij drinken glaasje strogele Via Terra van garnacha blanca uit Cataluña bij briochebrood met dragonboter, daslookzout en olijfolie. Naast dungesneden Ibericoham voor de reisgenote, als opmaat naar het voorgerecht van onze lunch: carpaccio van handgeslagen ossenhaas met salsa verde en eendenleverkrullen. Mooi gedaan, nét even anders dan wat gangbaar is met dit gerecht. De bisque, daarna, is heet en hartig en gevuld met gamba’s.
Een applausje verdient de ossenhaas van het hoofdgerecht. Mals en sappig en geserveerd met een garnituur van morieljes en groene groenten. In het glas nu donkerrode Penta (vijf druivenrassen: tempranillo, cabernet sauvignon, syrah, merlot en petit verdot) uit La Mancha. Een houtgerijpte, naar chocolade en kruiden smakende Spaanse kanjer. Op het andere bord supermalse Kagoshima wagyu A5 met een groentegarnituur. Uitstekend! Tot slot smakelijke kaasjes.
Prima adres.
Restaurant Old Skool
Hooistraat 22
6651 AD Druten
0487-769 003
www.restaurantoldskool.nl
@restaurantoldskool
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.