Restaurant Achter de Poorte
Achter de oude stadsmuur en de Vischpoort van de Hanzestad Elburg, ooit aan de Zuiderzee gelegen en nu aan het Veluwemeer, ligt Achter de Poorte van Natasja Bijl die het restaurant in 2018 overnam van haar ouders. De voormalige vissersplaats vol monumenten en een sfeervolle haven koestert Achter de Poorte als een relikwie. Terecht, want je eet hier prima.
Ontdekken wij (op het terras) bij het voorgerecht van gerookte eendfilet met eendenlever, bataat en eendenjus met kaffir. En de op de graat gegaarde tarbot met rozemarijnmousseline en schuim van limoen. Verrassende combinaties. Natasja schenkt er frisse grüner veltliner uit het Oostenrijkse Kremstal bij (Sepp Moser) die aangenaam combineert. Gevolgd door een sharing-gerechtje van zacht gegaarde dorade en langoustine met tomaatantiboise, paprika, basilicum en koolrabi.
Ook het hoofdgerecht delen we: een klassieke tournedos rossini, goed rosé gebraden, met het ‘verplichte’ plakje eendenlever en een garnituur van truffel, jus de veau en brioche. Smullen! Met glaasjes dieprode, volronde (en betaalbare) Californische zinfandel (Home Run). Tot slot crumbletaart van mascarpone en limoncello met tijmsabayon en ijs van limoncello
Restaurant Achter de Poorte
Noorderwalstraat 21
8081 GL Elburg
0525-681 292
www.restaurantachterdepoorte.nl
Dagelijks geopend behalve ma. en di. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.