Restaurant ’t Nonnetje
Patron Robert-Jan Nijland en chef-kok Michel van der Kroft drukken al jaren hun stempel op dit recentelijk mooi verbouwde restaurant aan een plein met lindebomen en trapgevels. Omdat de echtgenote van de chef uit Portugal komt, zijn veel recepturen geënt op de culinaire cultuur van dat land.
‘Carabineiro’ bijvoorbeeld, de grote Portugese diepzeegarnaal van ons voorgerecht. Geserveerd met bacalhau, artisjok en chouriço-olie. Op het andere bord terrine van ganzenlever en gerookte paling met rode biet en 25 jaar gerijpte aceto balsamico. Verrukkelijke voorgerechten. Van der Kroft bewijst zijn topstatus. Sommelier Thijs Elbrink schenkt er Bairrada-wit bij van Luis Pato: Vinhas Velhas, helder fris en krudig.
Ook zo’n mooie wijn is de Monte da Peceguina (Herdade Malhadinha), paarsrood en smakend naar rood fruit en specerijen. Bij opnieuw twee Portugese gerechten. ‘Caldeirada’, stoofpot met schelvis, inktvis, paprika, venkel en visjus met olijfolie. Naast ravioli ‘Maria do Céu’, gevuld met Portugese schapenkaas, courgette, kastanjechampignons en salieboter. Wat een heerlijkheden, en wat een combinaties met de wijnen. Tot slot bereidingen van yoghurt, pistache en rucola.
Grote klasse
Restaurant ’t Nonnetje
Vischmarkt 38
33841 BG Harderwijk
0341-415 848
www.hetnonnetje.nl
@hetnonnetje
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. geen lunch.
Parkeergarage.
Menu’s en à la carte.