Restaurant ’t Nieuwe Diekhuus

Jan Klercq was de patron-cuisinier die Het Diekhuis in Terwolde stichtte en vorm gaf. Een fatale brand, een rigoureuze verbouwing en enkele dappere opvolgers bezorgden daarna het culinaire monument langs de IJssel een definitieve metamorfose. Onveranderd is gelukkig het fenomenale uitzicht op de overkant van de rivier, het historische front van Deventer. De zaak heet nu ’t Nieuwe Diekhuus en de keukenchef is Marco van Lohuizen die een vakman is.

Wij proeven zijn vichyssoise en die is voortreffelijk. De koude preisoep komt met gerookte forel van kwekerij ’t Smallert in Emst, ingelegde prei, aardappelsalade en selderij. Op het andere bord: kwartel met bereidingen van biet, eendenlever en zout-zure Japanse umeboshi. Mooi! De glazen Sancerre matchen goed: we drinken de wijn door bij de hoofdgerechten: gepofte knolselderij en kabeljauwrug. De vegaschotel is verder verrijkt met koningsboleet, paksoi, hoisin, pompoen, miso en jus van bergamot en soja. De vis is uitstekend gegaard en komt met een groentegarnituur en zalige beurre blanc.

Uitstekend kookwerk. Als afsluiter baba au rum met perencompote, sinaasappelcrème met steranijs en ijs van rode wijn.

 

Restaurant ’t Nieuwe Diekhuus
Bandijk 2
7393 NB Terwolde
0571-273 968
www.tnieuwediekhuus.nl
Do. t/m zo. geopend voor lunch en diner.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Aroma

Volgende
Volgende

Bistrobar Beaune