Bistrobar Beaune
Spin-off van het succesvolle Berlin in Nijmegen: Bistrobar Beaune tussen de heuvels van de groene gemeente Rozendaal. Met uitzicht op het mooie kasteel Rosendael. Chef-kok is Wouter Jansen, en dat zijn onderneming wordt geadviseerd door Ron Blaauw kun je merken aan de menukaart met schotels in het formaat voorgerecht én de wereldberoemde botloze spareribs met zelfgemaakte sambal.
In het decorum van openhaardvuur, aangename muziek en een fotogenieke, trendy bar proeven wij bites als ancho-olijfjes en oesters met champagnesabayon (mmm!) en voorgerechten als garnalencocktail met groene appel en gerookte paprika. Naast paling met citroen, bechamelsaus met gebrande ui en brioche. Mooi!
Voor de vega-minnende tafelgenote is er dan een gerechtje van roodlof met appelbouillon, blauwe kaas, pecannoot en selderij. Naast ceviche van corvina, met pompoen, vadouvan en grapefruit. Ziltig en zoetzuur. Mooie schotels.
Gevolgd door beef tataki met jalapeño, bonensalade en citrusvinaigrette op het ene, en kreeftensoep met gamba en sinaasappelroom op het andere bord. De glazen frisse Duitse pinot blanc die wij al die tijd drinken, blijven voldoen. Dessert: taartje met dulce de leche, tonkabonen-ijs en koffiekrokant.
Aangenaam allemaal.
Bistrobar Beaune
Beekhuizenseweg 1
6891 CZ Rozendaal
026-720 0922
www.bistrobarbeaune.nl
@bistrobarbeaune
Dagelijks geopend vanaf 11: 00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.